SVS Solar Coöperatie U.A.
  info@svs-solar.nl

  Persoonlijk contact
  0313-760040

   

       
Warmtepomp systemen


Ventus Warmtewpomp
Bij buitenlucht/water warmtepompen is een modulerende warmtepomp gemeengoed, sterker het kan bijna niet anders. De verklaring hiervoor is simpel: De buiten lucht varieert immers gedurende het jaar nogal in temperatuur, zeg maar van -15°C tot / + 30°C in ons land. Als je dan ook bedenkt dat het vermogen van de machine meestal toeneemt na gelang de buitentemperatuur hoger wordt is het snel duidelijk dat er in het voor- en najaar veel te veel vermogen is. Daarom worden deze warmtepompen meestal modulerend uitgevoerd.

Modulerend wil zeggen dat het vermogen van de compressor tussen bepaalde waarde kan variëren bijvoorbeeld door het toerental aan te passen. Tegenwoordig gebeurt dit voornamelijk elektronisch door middel van Invertertechniek.

Doordat kennis van elektronica en componenten steeds verbeterd is dit inmiddels een vertrouwde methode geworden waarbij de levensduur van genoemde elektronica ook steeds langer wordt. Naast deze invertertechniek zijn natuurlijk ook de compressoren zelf steeds verbeterd en aangepast om steeds efficiënter te kunnen werken met variërende vermogens van bijvoorbeeld 25 tot 100%.

Subsidie
Vanaf 1 januari 2017 krijgen alle lucht/water warmtepompen met een vermogen vanaf 3,5 kW een basis subsidiebedrag van € 1.500,-. De Elga heeft een A++ energielabel waardoor € 300,- extra subsidie wordt toegekend. Het subsidiebedrag van de Elga komt hierbij op € 1.800,-.
De subsidie voor een lucht/waterwarmtepomp bedraagt bij een thermisch vermogen tot en met 1 kW € 1.100,- en wordt vermeerderd met € 100,- voor elke kW thermisch vermogen hoger dan 1 kW.

Elga Elga
De Techneco Elga is een hybride lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Elga werkt samen met de (bestaande) gasketel. De binnen unit wordt geplaatst naast de gasketel, de buiten unit op een dak of aan een gevel. De Elga is in één dag geïnstalleerd en geschikt voor vrijwel elke woning, zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw.

Door de combinatie van warmtepomp en gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de gasketel extra capaciteit. Bij lage temperaturen is het rendement van de
warmtepomp minder goed dan dat van de gasketel en schakelt de Elga uit.
Chronotherm
Naast verwarmen biedt de Elga ook de mogelijkheid de woning te koelen. In de zomer is de Elga in staat de temperatuur van de woning een aantal graden omlaag te brengen.

Loria
Loria De Loria is een lucht-waterwarmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Loria kan de verwarming van de woning verzorgen en kan optioneel de woning koelen. De Loria is verkrijgbaar met en zonder ingebouwd boilervat voor tapwaterverwarming. Beschikbaar vermogen van 4 t/m 10 kW.

De Loria lucht/waterwarmtepomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de woning of het tapwater te verwarmen. In de zomer kan de Loria de woning optioneel ook koelen. De Loria warmtepomp is met name geschikt in de nieuwbouw of bij complete of grootschalige renovatie. Bij inzet van een Loria is een gasketel (en gasaansluiting!) voor de verwarming van de woning en het tapwater niet meer nodig. Met de optionele koelfunctie kan de Loria in de zomer bijna gratis voor een aangenaam binnenklimaat in huis zorgen. De Loria warmtepomp is zeer compact en compleet. Bovendien kan de Loria ook uitgerust worden met een geïntegreerd boilervat van 190L.

Leveranciers